علت روشن شدن چراغ دینام

۱۳ بازديد

علت روشن شدن چراغ دینام

 

دینام یکی از اصلی ترین قطعات خودرو در زمینه تأمین انرژی الکتریکی بخش های مختلف خودرو به شمار می رود. وجود نقص در عملکرد دینام اغلب با روشن شدن چراغ دینام خود را نشان می دهد. این عامل می تواند بر اثر دلایل گوناگونی رخ دهد. در این مطلب که برگرفته از سایت فروشگاه لوازم یدکی هیوندای می باشد قصد داریم تا به بررسی انواع علت روشن شدن چراغ دینام بپردازیم. مطمئنا مطالعه آن می تواند دانش و آگاهی شما در این زمینه را افزایش دهد. پس ادامه مقاله را از دست ندهید!

نقش دینام در خودرو

پیش از آنکه بخواهیم به بررسی علت روشن شدن چراغ دینام بپردازیم، خوب است نگاهی اجمالی به نقش و جایگاه آن داشته باشیم. به زبان ساده، دینام نوعی پشتیبان باتری است و با تبدیل انرژی مکانیکی حاصل از کارکرد موتور، انرژی الکتریکی تولید می کند. انرژی حاصل از دینام برای تأمین برق قسمت های مختلف خودرو نظیر کولر، بالابرها، چراغ ها و مورداستفاده قرار می گیرد. ضمن آن که دینام در تأمین برق خودرو به کمک باتری آمده و در زمان روشن بودن خودرو سبب کارکرد بهتر آن می شود.

در صورت نقص در دینام، طولی نخواهد کشید که برق  باتری خالی و خودروی شما متوقف خواهدشد. پس همان گونه که مشاهده می کنید، از کاررفتادن دینام می تواند عملکرد خودروی شما را با مشکل مواجه نماید. این موضوع نیز اغلب با روشن شدن چراغ دینام خود را نشان می دهد. پس بررسی علل این موضوع می تواند بسیار کمک کننده باشد و در افزایش عمر لوازم یدکی سانتافه تاثیر گذار باشد.

 

بررسی انواع علت روشن شدن چراغ دینام

در این بخش می خواهیم برجسته ترین دلایلی که می تواند سبب رشون شدن چراغ دینام خودرو شود را مورد ارزیابی قراردهیم.

 ضعف در عملکرد دینام ، جدی ترین عامل!

شاید مهمترین دلیل روشن شدن چراغ دینام را بتوان نقص در عملکرد دینام دانست. بررسی این موضوع و اطمینان از صحت عملکرد آن به کمک تست های مختلف قابل انجام است. استفاده از مولتی متر که کارکرد ساده ای نیز دارد، رایج ترین شیوه است. ولتاژ دینام باید چیزی در حدود 13.6 تا 14.6 ولت باشد. حال اگر ولتاژ دینام ضعیف تر از حد لازم باشد (حدود کمتر از 12) چراغ دینام روشن خواهدشد.

خرابی در تسمه دینام

تسمه دینام سانتافه عضوی رابط است که دینام، موتور خودرو و سایر لوازم را به هم مرتبط می نماید. به دلایل مختلف نظیر، استهلاک، پارگی و یا ترک خوردگی ممکن است عملکرد تسمه دچار اختلال شود. خیلی سفت و یا شل بودن تسمه نشانه مهمی در این خصوص است. شنیدن صدا از کاپوت نیز از دیگر علائم ظاهری در خصوص خرابی تسمه دینام است. این مورد نیز به دلیل نقصی که در عملکرد دینام ایجاد می کند می تواند سبب روشن شدن چراغ دینام شود.

فرسودگی و کاهش عمر باتری

باتری های خودرو به دلیل استفاده مداوم و نقش ویژه در عملکرد خودرو، دائماً مورداستفاده هستند. در نتیجه کاهش طول عمر و کارایی آن ها در گذر زمان امری طبیعی است. فشار مازاد و استفاده غیر اصولی نیز می تواند سبب تسریع این مورد شود. به طور متوسط عمر باتری های 12 ولت را می توان چیزی در حدود 3 تا 5 سال قلمداد کرد. شکستگی سلول های باتری، نشت محلول الکترولیت و ضعف در کارایی سبب نقص در عملکرد و روشن شدن چراغ باتری یا دینام خواهد شد.

 

 خوردگی اجزای باتری

همانگونه که بیان شد، وظیفه دینام تأمین برق و به نوعی مکمل باتری خودرو است. در نتیجه ارتباط تنگاتنگی با باتری دارد. خوردگی پایانه های مثبت و منفی باتری سبب می شود تا مواد نسبتاً عایقی روی سطح قرار گیرد. لذا عمل رسانایی برق به خوبی انجام نشود و به نوعی مقاومت را افزایش دهد. در نتیجه سیستم برق رسانی دچار مشکل خواهد شد که روشن شدن چراغ دینام را به دنبال خواهدداشت. در چنین شرایطی می توان با تمیزکردن پایانه ها به کمک محلول قلیایی، این مشکل را تا حد زیادی برطرف نمود.

خرابی و یا شل شدن کابل باتری

کابل های باتری به عنوان اتصال دهنده در اطراف پایانه های باتری قرار می گیرند. خارج شدن کابل ها از جای خود، سفت شدن زیادی و یا شل بودن آن ها عملکرد برق رسانی از باتری به اجزای خودرو را دچار مشکل می نماید. این موضوع می تواند سبب روشن شدن چراغ دینام شود.

سیم کشی یا اتصال ناقص

سیم های باتری از اجزای تکمیل کننده مدار برق هستند و آسیب دیدگی یا جداشدن سیم ها، می تواند سبب عدم شارژ باتری شود. خوردگی سیم ها، شکسته شدن آن ها و سیم کشی معیوب و ناقص از دیگر حائز اهمیت است. مواردی که سبب ایجاد خرابی در عملکرد برق و روشن شدن چراغ دینام می شود.

استفاده بیش از حد از اجزای برقی

دینام علاوه بر تأمین برق باتری در تهیه انرژی موردنیاز لوازم برقی نظیر کولر، بالابرها، ضبط و … نقش دارد. استفاده بیش از حد از این لوازم، توان دینام را به چالش می کشد. در نتیجه بروز نقص و آسیب و در نتیجه روشن شدن چراغ دینام دور از ذهن نخواهد بود.

 

نکات مهم در صورت روشن شدن چراغ دینام

  • در صورتی که چراغ دینام روشن شده است ، بایستی در سریع ترین زمان نسبت به بررسی فنی و رفع عیب اقدام نمود. چراکه نقص در عملکرد دینام به سرعت کارایی باتری را کاهش می دهد و می تواند سبب توقف خودرو شود.
  • در صورت روشن شدن چراغ دینام ، استفاده از لوازم برقی خودرو نظیر سیستم کولر (HVAC)، شیشه برقی، شارژ تلفن همراه و یا رادیو را متوقف کنید.
  • تا زمانی که به مقصد خود نرسیده اید، از خاموش کردن خودرو جلوگیری نمایید. زیرا استارت خودرو، انرژی بسیار قابل توجهی از باتری می گیرد. در نتیجه در صورت عدم توان باتری، خودرو دیگر روشن نخواهدشد.

کلام آخر

دینام یکی از اصلی ترین اجزای خودرو در تأمین برق باتری و انرژی الکتریکی مورد نیاز لوازم برقی خودرو است. روشن شدن چراغ دینام از مهمترین نشانه ها نقص در عملکرد دینام است. مستهلک شدن دینام، خرابی تسمه دینام، فرسودگی باتری و نقص در کابل و سیم های دینام از برجسته ترین علل بروز این نشانه است. در صورت روشن شدن چراغ دینام، توصیه می‌کنیم در اسرع وقت به مراکز فنی و کارشناسان خودرو مراجعه کرده و نسبت به رفع نقص اقدام نمایید.

منبع : https://behtarinyab.com/car-alternator-light/

 

 

https://www.skillshare.com/en/profile/Arvan5775-Arvan5775/134364963

https://replit.com/@arvan5775

https://answerpail.com/index.php/user/arvan5775

https://letterboxd.com/arvan5775 /

https://www.kiva.org/lender/crrha1501

https://slides.com/arvan5775

https://priti-nag.tribe.so/user/arvan5775

چالش‌های مشاوره‌ای: روز کنکور همانی باشید که شده‌اید! + 2 نقد

۱۲ بازديد

امروز در سایت مرجع کنکور ایران مطالب مشاوره ای و روشهای درس خواندن و آمادگی آزمون و کنکور را  برای شما در نظر گرفتیم

آن‌روز خودتان را در مقابل یک آزمونِ استاندارد که بارها در طول یک ماه گذشته، تمرین کرده‌اید خواهید یافت. می‌دانید برای پیشامدهای مختلفی که ممکن است رخ دهد، چه باید بکنید!

به عادت‌ها و تجربه‌‏هایتان تکیه کنید، شاید خلاقیت برای لحظه‌ای به کارتان بیاید و شاید خاطره‌ای از دوستان کنکوری گذشته و چگونگی مدیریتِ روش‌هایشان از ذهنتان بگذرد. من خوب می‌دانم، بهترین اتفاق در جلسه، لحظه‌ای است که پاسخِ سؤالی را می‌یابید. بدین خاطر نیاز دارید در طول ? ساعت، نخست با ساده‌ترین سؤال‌ها، از پرسش‌هایی که تمرکزتان را به‏‌هم می‌ریزند، عبور کنید. این لحظات، بخشِ واقعی از سختی‌های جلسه‌­ی آزمون هستند.

بعد از یک سال تلاش، رسیدن به قله‌ی خودتان هدف است، پس نتیجه روشن است. در واقع، حاصلِ این سختی‌ها، یک انسان مصمم است. زیرا تو از فردای روز کنکور، به دنبالِ یافتنِ پاسخ، برای پرسش‌های تازه‌ی زندگی می‌گردی!

داود اکبری          

پژمان عبدالهیان: با سلام و تشکر از استاد اکبری بزرگوار

ویژگی برجسته مطلب استاد دادن آرامش و استرس­‌زدایی است و این که زندگی بعد از کنکور جریان دارد که در واپسین روزها که بچه­‌ها نگران هستند به ایشان آرامش حداکثری می­‌دهد.

منتها ما دو نوع استرس داریم که یک نوع مفید و عامل انگیزش است که در شرایط خاص لازم بوده برای تصمیمات راهبردی به کار ما می‌­آید (eustress) و لازمه­‌ی تلاش و حرکت است و نوع مضر آن (distress) که باید از آن دوری کرد­.

ما این روزها تا کنکور واقعاً نیاز به تلاش حداکثری داریم که با مطلب آقای اکبری ممکن است تا حدی دچار خوش‏‌خیالی شده کارها را رها کنیم. که من با این مسأله موافق نیستم.

ارادتمند

محمد معافی: نکته‌ی آموزشی مهمی که آقای اکبری به آن اشاره کرده‌اند و به نوعی بازگو کردنِ درون‌مایه‌ی روش ضربدر و منها به روشِ خاصِ ایشان است: «نمی‌خواهد قورباغه را قورت بدهی! از ساده‌ها شروع کن».

منطقی که آقای اکبری به آن استناد می‌کنند برای من جالب و جدید است. اگر اول ساده‌ها را شناسایی کنی و جواب بدهی ذهنت را فرسوده نمی‌کنی و در عوض به آن پاداش می‌دهی. پس ممکن است تأثیرِ این پاداشِ ذهنی این باشد که بتوانی از پسِ حل کردنِ بعضی پرسش‌های دشوارتر هم برآیی.

ضرایب دروس کنکور زبان 1402 (مهم ترین دروس برای رشته های کنکور منحصرا زبان کدومه؟)
ضریب امتحانات نهایی دوازدهم برای کنکور 1402 (تجربی ریاضی انسانی)
نحو? برنامه ریزی در ایام عید نوروز ویژه آزمون تیزهوشان
وبینار رایگان نحو? انتخاب رشته نهم
نکات مهم برای آمادگی آزمون تیزهوشان
معرفی رشته تجربی
معرفی رشته ریاضی فیزیک
معرفی رشته انسانی
معرفی رشته های تحصیلی شاخه کاردانش
معرفی رشته های تحصیلی فنی و حرفه ای
معرفی رشته کامپیوتر در هنرستان
لیست دروس عمومی در هنرستان
دانلود امتحان نهایی زیست شناسی دوازدهم 1401 + پاسخنامه

دستگاه تیوپ پرکن

۱۰ بازديد

دستگاه تیوپ پرکن

دستگاه های پرکن تیوپ یا بسته بندی تیوپی (Tube Packaging Machine) برای پر کردن انواع مایعات غلیظ یا نیمه جامد مانند خمیر دندان، لوسیون، رنگ مو و غیره درون تیوپ و سیل کردن انتهای تیوپ استفاده می شوند و دارای گستره وسیع از کاربری در صنایع مختلف می باشد.

کاربرد دستگاه پرکن تیوپ

دستگاه تیوپ پرکن یا بسته بندی تیوپی (Tube Packaging Machine)  برای پر کردن انواع مایعات غلیظ یا نیمه جامد مانند خمیر دندان، لوسیون، رنگ مو و غیره درون تیوپ و سیل کردن انتهای تیوپ استفاده می شوند و دارای گستره وسیع از کاربری در صنایع مختلف می باشد.

تیوپ همانند یک سیلندر می باشد که در یک طرف دارای یک دهانه تنگ (شانه) جهت خروج مایع می باشد که می تواند بوسیله انواع مختلف درب بسته شود. تیوپ ها دارای حجم ?ml تا ???ml هستند و از جنس پلاستیک ، لمینت و یا آلومینیوم ساخته می شوند  و به همین دلیل در صنایع غذایی، شیمیایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی بسیار پرکاربرد هستند.

 

 

 

بیایید به این نکته بپردازیم که بسته بندی تیوپی برای چه محصولاتی در صنایع مختلف استفاده می شوند؟

صنایع آرایشی: بسته بندی انواع لوسیون، رنگ مو، ژل، ضد آفتاب، انواع کرم دست و صورت و …

صنایع شیمیایی: بسته بندی انواع رنگ روغنی، رنگ اکرلیک، انواع چسب، انواع روان کننده و گریس و انواع سیل کننده

صنایع بهداشتی: بسته بندی خمیر رندان

صنایع دارویی: بسته بندی انواع پماد، قرص جوشان

صنایع غذایی: بسته بندی عسل، شکلات، ترشک، انواع سس

 

انتخاب نوع و جنس تیوپ

نوع تیوپ نقش مهمی در انتخاب نوع دستگاه بسته بندی تیوپ دارد. انتخاب نوع و جنس تیوپ با توجه به مشخصات محصول مشخص می گردد. یکی از مهم ترین موارد در انتخاب تیوپ سازگاری  محصول و عدم واکنش آن با سطح داخلی تیوپ می باشد. برای مثال محصولات شیمیایی مانند انواع چسب بدلیل خصوصیاتی که دارند در صورت تماس با مواد مختلف واکنش شیمیایی ایجاد می نمایند به همین دلیل شاهد هستیم که در اکثر موارد از تیوپ های آلومینیومی جهت بسته بندی این محصول استفاده می شود.

یکی دیگر از موارد مهم در انتخاب تیوپ نوع درب یا شانه آن می باشد که با توجه به کاربرد محصول و نوع آن تعیین می شود. برای مثال جهت انواع چسب شانه های نازل شکل استفاده می گردد.

در زیر نام تعدادی از شانه ها آورده شده است.

•           شانه های Flip Top Caps

•           شانه های پیچی یا Screw Tops

•           شانه های چشمی

•           شانه های نازل دار

•           و …

 

تنوع بسیار زیادی از شانه ها وجود دارد. شما می توانید با توجه به نوع استفاده از محصول و مشاوره تولیدکننده آن را انتخاب نمایید.

 

انواع دستگاه پرکن تیوپ کدامند؟

در حالت کلی دستگاه های پرکن تیوپ در دو نوع خطی و روتاری ساخته می شوند ( دستگاه های روتاری با اقبال بیشتری در بازار روبرو هستند). علاوه بر این در هر دو سبک شاهد دستگاه های نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک هستیم. و حتی جهت کارگاه های کوچک با ظرفیت پایین، طراحی و ساخت دستگاه های دستی نیز انجام پذیرفته است.

انتخاب اتوماتیک و نیمه اتوماتیک بودن دستگاه پرکن تیوپ، به ظرفیت خط تولید و مقدار سرمایه گذاری مشتری مربوط می شود.

اجازه دهید تا مراحل مختلف عملکرد یک دستگاه تمام اتوماتیک را برای شما در زیر بیاورم.

1.         جاگذاری اتوماتیک تیوپ درون قالب دستگاه

2.         تنظیم محل قرارگیری تیوپ درون قالب با توجه به نقطه رنگی انتهای تیوپ بوسیله چشمی

3.         پر کردن تیوپ بوسیله نازل تا مقدار مشخص

4.         سیل انتهای تیوپ در یک یا چند مرحله ( با توجه به جنس تیوپ)

5.         خروج اتوماتیک تیوپ از درون قالب و انتقال به بیرون دستگاه

 

معمولا در دستگاه های نیمه اتوماتیک مرحله اول و دوم بصورت دستی انجام می پذیرد.

ظرفیت دستگاه های پرکن تیوپ به فاکتورهای زیادی مانند مکانیزم دستگاه، غلظت مایع، جنس تیوپ و ظرفیت تیوپ بستگی دارد. در حالت کلی دستگاه های نیمه اتوماتیک دارای ظرفیت ?? تا ?? عدد در دقیقه می باشد ولی بوسیله دستگاه های تمام اتوماتیک، به ظرفیت ?? تا ??? عدد در دقیقه می رسیم.

دسته بندی دیگری که برای دستگاه بسته بندی تیوپی می توان نام برد مربوط به نحوی سیل تیوپ می باشد و برای تیوپ های لمینت و آلومینیوم متفاوت می باشد. تیوپ های لمینت و پلاستیک بوسیله حرارت المنت و یا جوش التراسونیک سیل می شوند. ولی برای تیوپ آلومینیومی، پس از چند مرحله تا زدن انتهای تیوپ و پرس نهایی این اتفاق می افتد.

 

فروش دستگاه پرکن تیوپ

فروش دستگاه پرکن تیوپ با شرایط مختلفی انجام می  پذیرد که با توجه به شرایط بازار، مشتری و ماشین ساز تعیین می گردد. جهت کسب شرایط فروش و مشخصات دستگاه پرکن تیوپ ساخت گروه صنعتی ماشین سازی چمران با کارشناسان ما مشاوره نمایید.